Keurmerken

Selectieprocedure

Keurmerken

Wij dragen graag ons steentje bij om de branche te verbeteren. Daarom staat kwaliteitsmanagement bij ons voorop. Daaraan werken wij met de volgende elementen en keurmerken.

Onze werkwijze

Wanneer er een hulpvraag binnenkomt van een organisatie in het onderwijs of de zorg dan doorlopen wij een procedure. Hiermee zorgen we ervoor dat we zo snel mogelijk de meer geschikte kandidaten vinden.

Stap 1: in gesprek

Wanneer de hulpvraag vanuit een organisatie bij ons binnenkomt, gaan we eerst het gesprek aan. Het is voor ons – en voor jou – belangrijk om goed in kaart te brengen wat het ideale profiel van de kandidaat is.

Stap 2: ons netwerk inschakelen

Wanneer we de profielschets en hulpvraag duidelijk voor ogen hebben, bespreken we intern wat we nu al kunnen bieden: hebben wij al een geschikte kandidaat op het oog, of moet er een vacature worden uitgezet? In onze speciale database kunnen we snel de juiste professional selecteren op basis van bijvoorbeeld diploma’s, werkervaring of achtergrond.

Stap 3: de vacature

Het kan voorkomen dat we nog niet de ideale kandidaat in ons netwerk hebben. In dat geval zetten we op korte termijn een vacature uit. De vacatureteksten bij FairCare worden allen geschreven door een ervaren copywriter wie zich verdiept in de profielschets en organisatie.

Stap 4: personeel selecteren

De medewerker die met jouw organisatie in contact is geweest, is tevens de medewerker die personeel selecteert. Wij zorgen dat een eventuele Verklaring Omtrent Gedrag aanwezig is, controleren diploma’s en interviewen de professional over zijn of haar motivatie voor de functie. We kunnen tevens een assessment organiseren of de professional informeren over een eventueel antecedentenonderzoek.

Stap 5: de juiste kandidaat voorstellen

FairCare heeft nu alle stappen doorlopen en de juiste kandidaat (of kandidaten) voor jouw organisatie gevonden. We stellen onze professional in deze fase aan je voor en lichten toe waarom we verwachten dat dit een geschikte kandidaat voor de functie is. Uiteraard kan hij of zij ook eerst nog op gesprek komen bij de organisatie zelf.