Wat wij doen

Dit is FairCare

Selectieprocedure

Zorg

Zorg moet voor iedereen beschikbaar zijn. Dat willen wij als FairCare helpen realiseren. Wij werken met professionals die ruime ervaring hebben in hun vakgebied. Ieder van hen heeft een unieke achtergrond en kan dit inzetten in het zorgvak. Veel van hen zijn dan ook in cultuursensitieve situaties van toegevoegde waarde.

De professionals van FairCare hebben hun sporen verdiend in de psychiatrie, verslavingszorg, gehandicaptenzorg en jeugdhulpverlening. Wij zijn trots op het feit dat ons netwerk bestaat uit flexibele, stressbestendige zorgmedewerkers die snel hun weg vinden binnen een organisatie.

Kwaliteitsmanagement

Onderwijs

Ieder kind heeft recht op passend onderwijs. FairCare richt zich daarom op educatie voor kinderen, tieners en jongeren met leer- of gedragsproblemen. Ook begeleiden onze professionals kinderen met zintuiglijke of verstandelijke handicaps. Omdat we bij FairCare een zo veelzijdig mogelijk netwerk willen bieden, zijn onze professionals inzetbaar in zowel regulier als speciaal onderwijs.

FairCare biedt flexibiliteit en professionalisme binnen de educatieve sector. Maar we bieden vooral passende begeleiding voor elk kind. Wij onderscheiden ons door onze aansluiting op trends en ontwikkelingen binnen de doelgroep. Onze professionals kunnen zich goed verplaatsen in het kind en weten wat er speelt in hun wereld.

Workshops

Een goede manier om kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling is door intensieve begeleiding en spelvormen. FairCare biedt workshops en trainingen aan, gericht op jeugdigen met een beperking of gedragsproblemen.

We bieden onder andere de volgende workshops en trainingen:

  • Huiswerkbegeleiding
  • Workshop weerbaarheid en assertiviteit
  • Cursus rap
  • Cursussen in tekenen, dans of zang
  • Voetbalclinic

Heb je interesse in een workshop die hier niet bij staat? Neem gerust contact met ons op, dan zoeken we samen naar een passend alternatief.

Contact

Dit is FairCare

FairCare is dé detacheerder in de zorg, het onderwijs en de kinderopvang. Wij staan klaar voor uiteenlopende organisaties, van grote gemeenten tot kleinschalige scholen voor speciaal onderwijs. Dat doen wij dankzij een grote pool aan professionals met de meest uiteenlopende achtergronden.

Opdrachtgevers geven ons het vertrouwen om mooie banen door onze professionals in te laten vullen. Wij leven ad hoc personeel en denken altijd mee in maatwerk oplossingen. Want jouw organisatie is uniek.

Benieuwd waarom zoveel opdrachtgevers al voor FairCare kiezen? Onze kernwaarden onderscheiden FairCare van de concurrent.

Cultuursensitieve werkwijze

De professionals van FairCare hebben uiteenlopende etnische achtergronden; dit helpt ze cultuur- en taalbarrières overwinnen, zowel in de zorg als in het onderwijs.

Gecontracteerd zorgaanbieder

FairCare is gecontracteerd zorgaanbieder en levert onder andere ambulante begeleiding aan jeugdigen en volwassenen. We doen dit inmiddels in meerdere Nederlandse gemeenten.

Ad hoc personeel

FairCare kan ad hoc professionals beschikbaar stellen. Zelfs op de dag zelf kunnen we vaak nog een geschikte professional vinden om werk op te pakken, bijvoorbeeld bij uitval door ziekte.

Maatwerk

Bij FairCare zit je niet vast aan ingewikkelde voorwaarden of langlopende contracten. We factureren nooit meer uren dan er echt gewerkt zijn. Samen komen we tot de best passende oplossing voor jouw organisatie, wat betreft uren én kosten.

Onze selectieprocedure

Wanneer er een hulpvraag binnenkomt van een organisatie in het onderwijs of de zorg dan doorlopen wij een procedure. Hiermee zorgen we ervoor dat we zo snel mogelijk de meer geschikte kandidaten vinden.

Stap 1: in gesprek

Wanneer de hulpvraag vanuit een organisatie bij ons binnenkomt, gaan we eerst het gesprek aan. Het is voor ons – en voor jou – belangrijk om goed in kaart te brengen wat het ideale profiel van de kandidaat is.

Stap 2: ons netwerk inschakelen

Wanneer we de profielschets en hulpvraag duidelijk voor ogen hebben, bespreken we intern wat we nu al kunnen bieden: hebben wij al een geschikte kandidaat op het oog, of moet er een vacature worden uitgezet? In onze speciale database kunnen we snel de juiste professional selecteren op basis van bijvoorbeeld diploma’s, werkervaring of achtergrond.

Stap 3: de vacature

Het kan voorkomen dat we nog niet de ideale kandidaat in ons netwerk hebben. In dat geval zetten we op korte termijn een vacature uit. De vacatureteksten bij FairCare worden allen geschreven door een ervaren copywriter wie zich verdiept in de profielschets en organisatie.

Stap 4: personeel selecteren

De medewerker die met jouw organisatie in contact is geweest, is tevens de medewerker die personeel selecteert. Wij zorgen dat een eventuele Verklaring Omtrent Gedrag aanwezig is, controleren diploma’s en interviewen de professional over zijn of haar motivatie voor de functie. We kunnen tevens een assessment organiseren of de professional informeren over een eventueel antecedentenonderzoek.

Stap 5: de juiste kandidaat voorstellen

FairCare heeft nu alle stappen doorlopen en de juiste kandidaat (of kandidaten) voor jouw organisatie gevonden. We stellen onze professional in deze fase aan je voor en lichten toe waarom we verwachten dat dit een geschikte kandidaat voor de functie is. Uiteraard kan hij of zij ook eerst nog op gesprek komen bij de organisatie zelf.

Keurmerken

Wij dragen graag ons steentje bij om de branche te verbeteren. Daarom staat kwaliteitsmanagement bij ons voorop. Daaraan werken wij met de volgende keurmerken.

Contact

Heb je een vraag voor ons? Laat dan hier je gegevens en bericht achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

Contact